Tips och synpunkter från våra kunder |
- Nu kan du hyra en kvarn för
att mala dina tobaksblad!
Har du svårt att få till det med de apparater du har hemma i köket, kan du nu hyra en bra kvarn av oss. (Endast för avhämtning) Skicka ett mail för att boka! 250:00 för 2 dygn
- I den senaste satsen jag gjorde smaksatte jag
med Bergamott och 15 droppar Angostura bitter. Kombinationen blev utmärkt! Henke
- Jag brukar hälla in lite Vodka i den färdiga snusmassan. Det får aromerna
att blomma ut bättre. Lasse i Malmö
- Efter ett par satser fick jag fram nästan exakt samma smak som snuset
som heter en "siffra! Ca 20 droppar Bergamott till en halv snussats! Nils-Olov i Luleå
- Hej! Ville bara tala om att vi är ett stort gäng killar på verkstan som håller
på att testa olika sorts snus, nu när våra kära politiker tycker att det ska kosta en rejäl slant att få ha prillan under läppen. Det verkar hittills som att ni är dom som har det bästa snuset! Håll snusfanan högt. MVH Christer i Finspång
- Hej! Nu har jag provat ert grovsnus, har gjort båda halvsatserna och
är helt nöjd. Jag kommer helt klart att fortsätta med er grovsnussats men ska justera vattenmängden och pottaskemängden något nästa gång. Använde inte några tillsatser snuset blev bra ändå enligt min smak. Läs mer! Åke i Sundsvall lämnar en utförlig redogörelse hur han kom fram till sin perfekta blandning. Bland annat mycket bra idéer gällande hur man konstruerar en snusugn. Läs mer!
- Hej!
Har tillverkat & snusat cuthof snus i ca 6 månader. Deras snussats blir mycket mörk och luktar lite tillgjort samt att den är extremt svår att packa. Hos cuthof får man ingen reducering på frakten heller, så om man är några stycken och köper 7 kg så blir det även dyrare ju mer det väger. När jag gjorde er snussats för första gången märktes det redan vid ihopblandningen att det skulle bli fint snus. Man har inte den lustiga lukten, det luktar snus samt att jag fick det till en exakt kopia av typ ettan av er snussats fin och nästan som grov med er grova sats. Er tobak binder sig MYCKET bättre, lätt att packa samt att det smakar prima.
- Så här gjorde jag:
Värmde upp 8 dl vatten, tillsatte 2 påsar koksalt när det svalnat. När vattnet var 35 grader tillsatte jag 500g tobak fin, in i ugnen på 75 grader. Efter 36 timmar tog jag ut det och rörde endast om i satsen, in i ugnen igen 36 timmar. Totalt 4 dygn, sedan tillsatte jag 1,5 påsar pottaska och en flaska glycerol och 10 doppar rökarom. Detta blandade jag med batteridriven borrmaskin som jag satte en visp från vanlig elvisp i. MVH Patrik i Näsum
- Tjenare, tänkte dela med mej av mitt nyuppfunna snusrecept. det låter kanske
lite galet men jag har smaksatt snuset med apelsin och chili, som ger en lite extra kick under läppen. Jag gjorde på en hel sats snus. Använde mej av 1 liter vatten (OBS Flingsalt för smaken skull) flingsaltet ger en mycket trevlig sälta i snuset. Jag körde snuset på ca 65 grader i fem dygn och rörde om dagligen. Så till tillverkningen av smaksättningen. 2 msk matolja. Saft och skal från en apelsin. Tre grovhackade chilifrukter med kärnor (du kan justera styrkan med antalet chilifrukter) Lite salt och lite socker samt en kapsyl Rom. Ge blandningen ett snabbt uppkok och förpacka den sedan i en glasburk med skal och frukter i ca en vecka, för att dra in alla smaker. Tre teskedar räcker till en halv snussats och ger snuset en fin konsistens. Jag har också valt att ha rökarom som bas i allt snus jag gör. Tänk lite utanför snussatsen och testa nya recept för dej själv. Det nästa jag gör kan mycket väl bli hallon/lakrits typ 50/50 återkommer med recept. Mvh Philip i Umeå
- Har använt Grov ett par veckor, men eget snus blir bäst! Nöjd med er fina
service och råvaror! Hälsningar Henrik i Vaxholm
- Finsnus!
Hej! Vill gärna dela med mig av ett lite annorlunda recept. Jag blandar i två matskedar baksirap i snusmassan innan fermenteringen (bakningen). Brukar blanda i det tillsammans med saltet. Det avser en hel snussats. Temperaturen brukar jag ha mellan 70-80 grader. Sedan kryddar jag med Calvados. Det ger en härlig kombination. Tony i Karlstad
- Hej på er alla snusare!
För er alla som tycker att Cut'n Rolls originalrecept på 5-6 dagar är öken! Jag kör satsen på 90 grader i 24 timmar. Tillsätter Bergamott och Rosenolja som jag köpt på annat håll. In i ugnen på 90 grader igen i 8 timmar. Resultatet blir BÄTTRE än General!!!!! Var inte rädda att labba med temperaturen. Det blir mycket bättre om du kör med högre. Mvh Tony i Hallaryd
- Håll koll på färgen!
Jag har tillverkat ungefär 25 kilo snus enligt ditt recept och experimenterat med olika temperaturer och tider i snus-ugnen och kommit fram till att snusets färg ger en bra indikation på när det är färdigbehandlat i ugnen. När färgen förändras från ljusbrunt till mörkt brunt eller, i mitt fall helst till svart färg, blir snuset perfekt ? Av, för mig okänd orsak, kan det ta lite olika lång tid för snuset i ugnen att fermenteras. När jag ska lagra snuset lägger jag det i plastpåsar och trycker noga ut all luft, innan jag stoppar det i kylskåpet eller fryser in det. Jag har aldrig haft problem med mögel när jag gjort på detta sättet. Lite lustigt att du ändrat temperaturen till 70 grader vilket jag redan experimenterat fram är en bättre temperatur än den gamla 50-65 grader :-) Låter man temperaturen gå upp mot 85 så får man gärna en bränd smak på snuset, vilket inte är så trevligt om man gjort 6 kilo snus. Hoppas dessa upplysning kan vara dig eller dina kunder till nytta.
Har du funderat på att ha ett forum på din sida ? Där alla nöjda kunder kan utbyta erfarenheter. Hälsningar Benny i Nynäshamn
- Micke visar sin "snusfabrik"
Vi fick en film från Micke i Ersmark. Han visar oss sin snusfabrik. Inga dåliga grejor. Han får dessutom fram ett förbaskat gott snus! Spela filmen!
- Riskokare!
Stack till Jula och inhandlade en riskokare som ni tipsade om. Det blev helt kanon! Körde ungefär 4 dar. Den kan starkt rekommenderas! Mvh Micke i Nykvarn
- Ett hett tips till alla som vill få fram ett mycket gott snus. Till en 1 kg:s sats:
Ta bort en tredjedel ur Bergamotten och tillsätt den förlorade delen med Whiskey (macleods islay blir bäst). Nu kan man snacka om att det k......ar i munnen... MVH Andreas
- Bot mot mögligt snus
Tänkte ge ett bra tips. Eftersom jag är jägare och röker en del kött och när man gör saltlake för köttet så har man bla askorbinsyra i för att förhindra mögelbildning. Efter ett par misslyckade satser snus, så testade jag att blanda i en tesked askorbinsyra i saltlagen, efter det har det aldrig gått snett inte ens när jag glömde snusmassan i den avstängda ugnen ett par dar. Mvh Pälle
- Hej!
Ville komma med lite tips om hur jag går till väga. Har hållit på med detta i 5-6 år och tycker att detta snus blir bäst.
- En påse snussats grov
- 7.5 dl vatten som värms (ej kokas!) med medföljande salt.
- Låt svalna till armbågsvarmt (37 grader!?)
- Blandar allt i en gammal assistent så att massan blir rejält blandat.
- stoppar allt i en plastburk som klarar temperaturen 65-90 grader.
- Stoppar allt i ett ombyggt matburkskåp (sådana som finns på industri
eller byggbodar) har bara ändrat termostaten under plåtarna)!
- Trycker ner en termometer typ digital med sticka så man förvissar sig
om att tempen inte blir för hög (ca 70-75 grader)
- Efter 4 dygn är den bakad klar, ner i assistenten igen (låt den svalna
till rumstemperatur)
- 2 påsar pottaska blandas ut i lite ljummet vatten häll i och låt det
blandas riktigt väl (minst 3-4 minuter).
- Jag använder 2 st småflaskor bergamott och en flaska arme till min blandning.
- Ibland så har jag även tillsatt en halv citron (jag vill ha mycket smak!).
- häll tillbaka i plastlådan och förvara den i kylen i minst 1 vecka innan ni snusar
- NJUT!!
Sonny i Kåge
Lasse i Hjo delar med sig av lite bilder på en av de mest avancerade snusugnar jag sett!
- Hej Tilbudet!
Håller nu på att med förtjusning snusa upp mina första försök och är snart redo att öppna fabriken igen. Att använda en Bain-Marie ( vattenbad ) fungerade ypperligt, den håller en jämn temperatur som jag själv väljer ( steglöst mellan 30-90 grader ) och gick utmärkt att placera inom mina domäner och utanför frugans känsliga näsa! Dessuom är det lätt att under tillverkningen röra runt snusmassan och kontrollera processen, jag lät det mörkna i 3 dygn ( 75 grader ) och därefter i med sodan samt kryddning med smaker jag tycker om ( bla. 17-årig Armagnac och Dalbränd trätjära! ) och därefter åter 12 timmar i badet ( 80 grader...ville ju även destillera bort alkoholen). Snuset var snusbart direkt, dock med en tämligen "rå" smak...efter 1,5 vecka i kylen är det så gott att jag nog aldrig kommer att äta köpesnus igen! Jag redo att snart göra ett nytt försök med beställning, även pottaska och glycerol/polypropylenglykol behövs. Gummi arabicum har jag köpt på mig en kilosäck, så det torde räcka ett tag. Benzoat? Har snuset i kylen och fyller dosan dagligen med ren sked...har du någon ide om hur lätt det kan tänkas påverkas av mikroorganimerna? Nikotinhaltig miljö verkar ju teoretiskt vara en tämligen risig grogrund. m.v.h. Anders, Gamleby
Tilbudet svarar: Hej Anders. Benzoat är en extra försiktighetsåtgärd. Behövs nog mest för dem som kör på lägre temperaturer typ runt 50-60 grader
- Hej!
Vill gärna dela med mig om hur jag får fram ett perfekt snus. Tycker inte Cut'n Rolls recept är det bästa. Detta receptet har jag nu följt de senaste gångerna med bra resultat! Receptet är avsett för 0,5 kg torrt tobakspulver. Lös upp påsen med salt i 0,5 L varmt vatten. Häll över tobaksmjölet i en bunke och blanda lösningen väl med en elvisp eller liknande. Tänk på att ditt kärl måste klara av värme, upp till minst 100 grader. Rostfritt eller glas är bäst. Jämna till och pressa ihop hårt med en stekspade eller liknande. Sätt in bunken (med tätslutande lock) i ugnen 90 grader (funkar mellan 85 grader till max 100 grader) i 24 timmar, kontrollera värmen i snusmassan med en termometer. Efter 24 timmar, ta ut bunken från ugnen och sätt den på svalning ungefär 15 min. Lös upp påsen med natriumkarbonat i 2,5 dl varmt vatten. Häll det över tobaken i bunken och blanda mycket noggrant med elvispen. Jämna åter till och pressa ihop blandningen hårt med en matsked eller liknande. Sätt tillbaka bunken i ugnen och kontrollera värmen. Efter ytterligare 12 timmar (totalt 36 timmar) i ugnen är snuset fermenterat och bunken tas ut ur ugnen för att svalna. Snuset är nu klart, häll över den sista påsen med Propylenglycol/ Glycerol eller enbart Propylenglykol och vispa väl. Nu är det även dags att tillsätta aromerna om du skall ha det. Du kan behöva reglera fuktigheten också beroende på vilken typ av kärl du använt. Då gör det det nu. Antingen tillsätta mer vatten (lättsaltat) eller sprida ut det på papper för att eftertorka. Pressas sedan åter igen snusmassan hårt. Låt snuset eftermogna i kylen 4-6 dagar. Med detta recepet får jag en kramvänlighet som är kanon, helt utan några jädra specialmedel. Blir i konsistensen precis som köpesnus! Lycka till! Jens, Bräcke
- Hej!
När jag gör mitt eget snus så stoppar jag "byttorna" i en stekpåse först. När det ska blandas i saker gör jag det utomhus, finns ingen lukt alls i huset !! // Tompan
- Nu är det jul igen!
Jag gjorde ett julsnus som blev himla trevligt. Kanske inget jag skulle kunna ha under hela året men efter julmaten blev det perfekt. Jag blandar alltid Cut'n Rolls grova och fina. Det tycker jag blir bäst. Hälften av var. Enligt receptet men med ca 80 grader. Kryddade med Glögg, cognac, salmiak och rökarom. Det blir mumma det! // Limpan i Falkenbeg
- Smart grej när det gäller riskokare.
När jag satte min första sats i den nyinförskaffade riskokaren. Jag har förstått att det är många som använder dess. Då hade jag svårt att få upp temperaturen. Den låg bara runt 60 grader. Jag satte helt enkelt ner den i en kylväska och nu ligger den konstant på 80 grader. Blev hur bra som hellst. //Kenneth i Gustafs
- Hej, har provat mig fram i snart tre år. Tycker att jag har kommit fram till det bästa sättet nu.
Jag blandar i 1/3 del grovsalt 2/3 delar vanligt salt. Grovsaltet gör snuset kramvänligare behöver inte tillsätta något glycerol.9 dl. vatten som jag kokar med saltet. Sätter ugnen på 100 grader låter massan fermenteras i ett dygn, sen blandar jag i karbonatet direkt i snusmassan ställer in det i ugnen ytterligare 6 timmar. Lyckas varje gång få ett perfekt snus. Temperaturen pendlar mellan 90-110 grader. Obs jag löser inte upp karbonatet i vatten,det smälter in i snuset i den höga värmen. MVH Sten i Korpilombolo
- Hej Tilbudet!
Kan inte låta bli att tacka för den underbart goda portionssnusen du har. Flera av mina vänner handlar hos dig sen de smakat på min =) Mycket billigare än de billigaste "riktiga" snussorterna och oerhört mycket godare, i klass med de absolut bästa typ rapp som vi får skriva när vi inte får skriva det riktig namnet ;) Mvh Fredrik, Trollhättan
- Snusfri sen fyra veckor tillbaka. Vart ju dålig i hals harklingar slem och snor, dålig i magen åt losec
för fortsätta snusa.. Jävla e:500 å E:1520 å E:422. Märker av skiten från nikofritt snus också. Nu köper jag påsar och fyller dom med Anis,Fänkol och lakrisrot. Michael, Bromma
- Hej -- Jag har provat hockey-pulver å ha i snuset, gillar lakrits.
Va jag har erfarit av köpearomer dom kan ge frät- sveda under läppen.,,.man tror att de e snuset som e starkt. Ta lite köpearom o stryk under läppen o prova ,,. Jag bakar mitt snus 90 grad tre(3) dygn detta eliminerar den bäsk/fräka bismaken, bakade förut ett dygn 24+12 timar. Experimental SONNY Munkedal
- Glycerol/Propylenglykol
Hej för ökad krambarhet hoppa över Propylenglykolen och ta en halvtimme i hushållsasistenten "degblandaren" Det gör underverk. Nilsson
- Ös i lite extra salt när du blötlägger portionssnuset!
Hej på er! Måste dela med mig lite information från mina egna tester Portionssnuset blir ju allt mer populärt och jag har väl fastnat ganska rejält själv för det. Jag kan inte nog flagga för att lite extra salt i vattnet gör enorm skillnad. Förvisso min egen tycke och smak, men jag hoppade över det en gång och det blev knappt snusbart. 1 matsked till en 120g påse gör mycket stor skillnad. Det blir lite mer bett i snuset! Michael Tilbudet
- Hej!
Jag såg ert tips om riskokare och inhandlade en samt en snussats från er. Jag köpte riskokaren på Rusta för 199 SEK, den är på 800W. Istället för att tejpa igen hålet i locket så borrade jag bort metallringen och därmed var hålet tillräckligt stort för att få ner en digitaltermometer rätt ner i snusmassan. Blandade satsen i bunken, satte på riskokaren som snart gick över till värme läget vid ca 70-75 grader. Efter några timmar sjönk temperaturen till 58 grader. Då klädde jag in riskokaren med aluminiumfolie. Nu tuffare den på med en konstant temperatur på 72-73 grader. Mao en perfekt snusmaskin för en billig penning!Nu väntar jag på att dagarna skall gå så det blir klart! /Christer i Varberg
- Hej!
E:504 borde ersätta E:500 i snuset. Alltså Dolomitkalk som man kan köpa på Life. Blanda i havssalt och fermentera och du har hälsosnus. Mvh Michael Zetterlund
- Prillan Portionspåsar
Hej Nu har jag kommit på hur man värmer ihop även dessa påsar: Lite högre kraft vid hopklämningen av locktången och hålla ett ögonblick längre än vad som behövdes med den tidigare modellen av påsar. För mig fungerade detta mycket bra och det är i stort sett inga fogar som öppnar sig i efterhand. Vänliga hälsningar från mycket nöjd kund. Ragnar i Uddevalla
- Hej!
Jag svettar nu tobaken på min pellets-panna under minst sju dagar på en temperatur av högst 55 grader. Ju längre jag svettar tobaken, desto smakrikare blir det. Mvh Ove
- Cut'n Roll Råtobaksspill
Vi har fått synpunkter att det finns burkar som levereras till de nya 1 kg Råtobaksspillet, som inte är 100% täta i locket. Vill du vara säker på att inte får för hög avdunstning och ett för torrt snus, så stoppa burken i en stekpåse och tillslut. Tilbudet
- Hej snusvänner!
Efter att under några år tillverkat ungefär 50 kilo snus har jag gjort följande förändringar i tillverkningsprocessen. Grundtanken är att bakterierna ska göra grovjobbet att sönderdela (fermentera ) råtobaken innan konserverande kemikalier tillsätts. 1.Jag kokar INTE vattnet. 2 Jag tillsätter ca 50 gram av det gamla snuset för att bakteriekulturen enligt "surdegsprincipen" ska följa med i den nya snussatsen. 3.Temperaturen i den egenhändigt tillverkade ugnen (isolerad papplåda med 60 watts glödlampa) får INTE understiga 60 grader vilket innebär att mögelsvampar dör. Mögel är den stora faran vid tillverkning av eget snus. Skulle snuset få mögel i alla fall kan man ta bort det och höja temperaturen en aning och fortsätta tillverkningen. 4 Mörk råtobak ger starkare snus än ljus tobak. 5.Snusmassan är färdigfermenterad när massan är svart eller mörkbrun. ( Avbryter man processen innan får man ett surt snus) 6.Jag använder HÄLFTEN så mycket Soda som i Tilbudets grundrecept. (Ger mindre frätskador på tänder och tandkött och den minskade mängden Soda kompenseras med längre tid i ugnen.)
Arbetsgång: A.Blandar varm vatten från kranen och snusmassa ( inget konserverande salt ) och låter detta fermenteras i ugnen tills färgen är svart. (Jag fermenterar ca 2 veckor,med en temperatur på 68 grader,vilket innebär att snusmassan är fullständigt kemiskt sönderdelad.)
- B. Efter att snusmassan är fermenterad till svart färg tillsätter jag Sodan ( blandad i några
deciliter vatten )för att den drar ut nikotinet ur tobaken och låter snusmassan därefter stå i ugnen i ca 1 vecka.Och därefter är snuset färdigbehandlat i ugnen.
- C. Därefter blandar jag i det konserverande saltet,utblandad i några deciliter vatten, och rör
om med elvispen. Saltet före Glycerinet eftersom saltet dras in i snuset INNAN det smetiga Glycerinet lägger på utsidan av snuskornen.
- D. Tillsätter Glycerinet (Glycerin används för att konservera växter och är bakteriedödande)
- E. Tillsätter smakämnen,i mitt fall Bergamot.
- F. Låter snuset mogna i minst 1 vecka i kylskåp.
Därefter är min sats på 7 kilo snus färdig och jag har lurat staten på 6000:- i utebliven Tobaksskatt :-) Jag förvarar ca 6 kilo i frysen och har ett kilo i kylskåpet för påfyllnad av mina snusdosor och tar fram ett nytt kilo från frysen när det behövs. 7 kilo räcker ungefär 1 år. Viktigt är att krama ur luften ur plastpåsarna. Tidsåtgång för 7 kilo snus är ca 1 timmes pysslande. Har testat diverse produkter,bland annat majsmjöl, för att förbättra bakbarheten men anser att Glycerin,som finns att köpa extra på apoteket,är bäst. Har provat andra leverantörer men anser att Tilbudets produkter är bäst och har aldrig haft problem med mögel med min ändrade tillverkningsprocess. Hälsningar Gott och billigt snus"
- Hej!
Ett litet råd.
Har gjort många Cut'n Rolls snussatser. Brukar baka en grov och en fin samtidigt med någon deciliter mindre vatten än recept.
Efter fermentering sparar jag dom i 250g påsar. Fryser dom. Vid användning tar jag en grov och en fin påse. Kokar ca 1dl vatten med lite Maizenamjöl/Arrowrot tills den är mycket tjock, obs inte klumpig. Låter det kallna. Blandar i det med visp och lägger det i dosor. Får en snus som jag tycker om, lätt att krama och sitter bra under läppen.
Sedan kan man lägga i arom efter behov.
Det blir jättebra, bättre än det köpta. Håkan
- Att göra eget Karbonat!
Med anledning av att ni inte kan sälja vissa tillbehör till era snussatser kanske jag kan bidra med ett tips ifall ni inte redan vet det. Jag provade att använda bikarbonat i stället för natriumkarbonat i mitt sista kok och det ser ut att fungera.Så här förberedde jag bikarbonaten. Värmde upp ugnen till 200 grader, ställde in bikarbonaten i ugnen och lät den stå där i 200 grader i 40 minuter. När jag tog ut den då hade bikarbonaten blivit soda med ungefär samma styrka som er natriumkarbonat, det här är något jag kan rekommendera att ni själva provar. Åke i Sundsvall
- Få lite mer krut i snuset
Hej! Jag såg att du har salt i portionsnuset så det ska jag göra på en gång så fort jag fått leveransen från dig! Men jag har en annan lösning för att få lite sting i snuset. Jag tar de tre vanliga aromerna men bara hälften av varje flaska sen kommer det jag går igång på och som är ett måste i mitt snus: tabasco sås som finns i små långsmala flaskor, sen jävlar anama snackar vi muskidunder snus som inte har skådats i hackbacken. Men börja försiktigt för man kan alltid droppa och skaka burken senare, det blir nästan bättre om man gör det efter allt är färdigt! Och nej man får inga bestående men under läppen! Efter lite lagring i kylen av tabascon så går smaken bort och kvar är bara stinget. Smaklig Snus Claes Andersson
- Att det ska ta sån tid o komma på bra idéer
Jag tyckte mitt snus blev lite torrt sist jag gjorde några kilon. Kom på den brilljanta idén att använda Gelatin. Jag lade 3 ark i blöt och löste sedan upp dem med 2dl kokande vatten. Vispade i 1kg färdigt snus och sen in i kylen. Det blev väldig kramvänlig. Som köpesnus ungefär :-) Provat med lite olika mjöl, gummiarabicum och Obscena mängder glycerol. Men det här blev så nära perfekt konstistens man kan komma :-) Lite mindre mängd vatten under fermenteringen kanske är att föredra! Mvh Flingan
- Ölsnus!
Hej Har använt era satser i ca10 år, från ugn, frigolitlåda till riskokare som jag tycker är toppen, har lagt en gummimatta samma storlek som locket för att behålla fukt och värme. Nu har jag fått en ide om att istället för vatten använda Murphy's Irish Stout , koka bort kolsyra och alkohol och sedan blanda snuset som vanligt, Lite orolig om mögel men den är färdig nästa helg så jag återkommer om resultatet
Nu är snuset klart. Betydligare bättre lukt av riskokaren inte så stark och nästan behaglig, jag använder Himalyasalt (har gjort i flera år) istället, för bättre smak. Konsistensen känns bättre, lite mera kramvänlig, smaken är ju annulunda och väldigt behaglig, kommer att fortsätta med detta. Nu har jag ju bara tagit en prilla direkt från kokaren, står nu i kylen en vecka innan jag ska börja använda det. Jag har aldrig smaksatt mitt snus innan men det här känns ju som en höjdare.
Hej igen! Nu har jag provat ölsnuset, helt ny smak och trevligare, dels lukten från riskokaren, kramvänligare och smak.Efter 10 år kommer jag att fortsätta med att använda öl istället för vatten, bara salt och carbonat.Är ju ganska logiskt, förmodar att de flesta som snusar gillar öl, vattenkvalitet kan ju vara ganska stor skillnad på klor kalk osv. Öltillverkare har säkert stenkoll på deras vatten, Att jag valde Murphys var ju att jag ville ha så mycket smak som möjligt och de finns på ICA 3,5. Porter fungerar säker också, Guinness, finns många får väl prova lite olika efterhand. Amerikansk öl är ju inget jag kommer prova. MVH Peter
Rör om ordentligt i snusmassan! Hej jag har gjort snus i 8 - 10 år nu och först köpte jag min tobak här av er men nu har jag gått över till Norrlands prillan helt klart den bästa färdiga snusen som finns enligt mig. Jag skall köpa den där citrustobaken av er och byta ut 250 gram i snussatsen ( 1kg ) så får vi se hur den blir bara jag kan mala ner den till fin tobaksmjöl har ingen kvarn så jag tänkte testa att köra den med mixerstav och köra om och om igen tills tobaken är så fin so. Jag vill ha den eller om ni har nått tips hur jag skall få den där citrus tobaken 250 gram att bli pulveriserad som finsnus är??? Skicka gärna tips hur jag kan göra. Jag säljer även snus så jag tillverkar en hel del snus i mitt kök och använder ugnen. Men skall gå tillbaka till mina kylboxar som jag byggt om för snustillverkning. Ska prova med halogenlampa 60 w så får jag se vilken värme den ger.
Men nu till det bästa jag har alltid kört med elvisp o dem vanliga visparna som hör till och en stor 10 liters plasthink slår ut tobaken i hinken och vispar sen i ca 15 - 20 minuter med elvisp MEN Nu har jag gått över till att använda Borrmaskin som jag kan ställa varvtalet på och en färg och cement omrörare som jag sätter fast i chuken jag har köpt 2 olika på Jula
1: https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/farg-och-fog/malarverktyg/fargblandarverktyg/fargblandarstav-129510/
2: Och den jag använder mest o är helt suverän är denna omrörare https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/farg-och-fog/malarverktyg/fargblandarverktyg/fargblandarstav-129046/
Med denna vispar jag på ganska låg hastighet i max 5 minuter sen är det klart. Det går tok fort och blir kanonbra. Köp en sån o du kommer aldrig byta tillbaka till elvispen igen. Hoppas detta är ett bra tips till alla finsmakare runtom i landet. Snusa lugnt o ta hand om er. MVH TONKA
Hej Tony! Tack för bra tips! Ja själva omrörningsprocessen är en nyckel till framgång. Helt klart! När det gäller Virginia Lemon så syftar ordet “Lemon” på färgen på tobaken. Den har ingen citrussmak. Den är riktigt ljusgul och ganska mild i smaken. Malning är inte helt enkelt. Det finns inga bra lösningar för privat bruk. De leverantörer jag har använder någon form av stenkvarn. Lite som när man maler mjöl. Så en bra mixer, tålamod och sikta om och om igen är nog det du lättast har att tillgå. Michael Tilbudet
Hittar du denna symbolen, är det en produkt som vi starkt kan rekommendera!
|