Tilbudet
Varukorgen
Favoritlista

Tips och synpunkter från våra kunder

  • I den senaste satsen jag gjorde smaksatte jag
    med Bergamott och 15 droppar  Angostura bitter.
    Kombinationen blev utmärkt!  Henke


  • Jag brukar hälla in lite Vodka i den färdiga
    snusmassan. Det får aromerna
    att blomma ut bättre. Lasse i Malmö


  • Efter ett par satser fick jag fram nästan exakt
    samma smak som snuset
    som heter en "siffra! Ca 20 droppar Bergamott
    till en halv snussats! Nils-Olov i Luleå


  • Hej! Ville bara tala om att vi är ett stort gäng killar
    på verkstan som håller på att testa olika sorts snus,
    nu när våra kära politiker tycker att det ska kosta
    en rejäl slant att få ha prillan under läppen. Det
    verkar hittills som att ni är dom som har det bästa
    snuset! Håll snusfanan högt. 
    MVH Christer i Finspång


  • Hej! Nu har jag provat ert grovsnus, har gjort
    båda halvsatserna och är helt nöjd.  Jag kommer
    helt klart att fortsätta med er grovsnussats men
    ska justera vattenmängden och pottaskemängden
    något nästa gång. Använde inte några tillsatser
    snuset blev bra ändå enligt min smak!
    Åke i Sundsvall


  • Hej!
    Har tillverkat & snusat cuthof snus i ca 6 månader.
    Deras snussats blir mycket mörk och luktar lite
    tillgjort samt att den är extremt svår att packa. 
    Hos cuthof får man ingen reducering på frakten
    heller, så om man är några stycken och köper 7 kg
    så blir det även dyrare ju mer det väger. När jag
    gjorde er snussats för första gången märktes det
    redan vid ihopblandningen att det skulle bli fint
    snus. Man har inte den lustiga lukten, det luktar
    snus samt att jag fick det till en exakt kopia av typ
    ettan av er snussats fin och nästan som grov med
    er grova sats. Er tobak binder sig MYCKET bättre,
    lätt att packa samt att det smakar prima.


  • Så här gjorde jag:
    Värmde upp 8 dl vatten, tillsatte 2 påsar koksalt
    när det svalnat. När vattnet var 35 grader tillsatte
    jag 500g tobak fin, in i ugnen på 75 grader. Efter
    36 timmar tog jag ut det och rörde endast om i
    satsen, in i ugnen igen 36 timmar. Totalt 4 dygn,
    sedan tillsatte jag 1,5 påsar pottaska och en flaska
    glycerol och 10 doppar rökarom. Detta blandade
    jag med batteridriven borrmaskin som jag satte en
    visp från vanlig elvisp i.
    MVH Patrik i Näsum


  • Tjenare, tänkte dela med mej av mitt
    nyuppfunna snusrecept
    .
    Det låter kanske lite galet men jag har smaksatt
    snuset med apelsin och chili, som ger en lite
    extra kick under läppen. Jag gjorde på en hel sats
    snus. Använde mej av 1 liter vatten (OBS Flingsalt
    för smaken skull) flingsaltet ger en mycket trevlig
    sälta i snuset. Jag körde snuset på ca 65 grader i
    fem dygn och rörde om dagligen.
     
    Så till tillverkningen av smaksättningen.
    2 msk matolja. Saft och skal från en apelsin.
    Tre grovhackade chilifrukter med kärnor (du kan
    justera styrkan med antalet chilifrukter)
    Lite salt och lite socker samt en kapsyl Rom.
     
    Ge blandningen ett snabbt uppkok och förpacka
    den sedan i en glasburk med skal och frukter i ca
    en vecka, för att dra in alla smaker. Tre teskedar
    räcker till en halv snussats och ger snuset en fin
    konsistens. Jag har också valt att ha rökarom som
    bas i allt snus jag gör.
     
    Tänk lite utanför snussatsen och testa nya recept
    för dej själv. Det nästa jag gör kan mycket väl bli
    hallon/lakrits typ 50/50 återkommer med recept.
    Mvh Philip i Umeå


  • Har använt Grov ett par veckor, men eget snus
    blir bäst! Nöjd med er fina service och råvaror! 
    Hälsningar Henrik i Vaxholm


  • Finsnus!
    Hej! Vill gärna dela med mig av ett lite annorlunda
    recept. Jag blandar i två matskedar baksirap i
    snusmassan innan fermenteringen (bakningen).
    Brukar blanda i det tillsammans med saltet. Det
    avser en hel snussats. Temperaturen brukar jag
    ha mellan 70-80 grader. Sedan kryddar jag med
    Calvados. Det ger en härlig kombination.
    Tony i Karlstad


  • Hej på er alla snusare!
    För er alla som tycker att Cut'n Rolls originalrecept
    på 5-6 dagar är öken! Jag kör satsen på 90 grader
    i 24 timmar. Tillsätter Bergamott och Rosenolja som
    jag köpt på annat håll. In i ugnen på 90 grader igen
    i 8 timmar. Resultatet blir BÄTTRE än General!!!!!
    Var inte rädda att labba med temperaturen.
    Det blir mycket bättre om du kör med högre.
    Mvh Tony i Hallaryd


  • Håll koll på färgen!
    Jag har tillverkat ungefär 25 kilo snus enligt ditt
    recept och experimenterat med olika temperaturer
    och tider i snus-ugnen och kommit fram till att
    snusets färg ger en bra indikation på när det är
    färdigbehandlat i ugnen. När färgen förändras från
    ljusbrunt till mörkt brunt eller, i mitt fall helst till
    svart färg, blir snuset perfekt ? Av, för mig okänd
    orsak, kan det ta lite olika lång tid för snuset i
    ugnen att fermenteras. När jag ska lagra snuset
    lägger jag det i plastpåsar och trycker noga ut all
    luft, innan jag stoppar det i kylskåpet eller fryser in
    det. Jag har aldrig haft problem med mögel när jag
    gjort på detta sättet. Lite lustigt att du ändrat
    temperaturen till 70 grader vilket jag redan
    experimenterat fram är en bättre temperatur än
    den gamla 50-65 grader :-)
    Låter man temperaturen gå upp mot 85 så får man
    gärna en bränd smak på snuset, vilket inte är så
    trevligt om man gjort 6 kilo snus.
    Hoppas dessa upplysning kan vara dig eller dina
    kunder till nytta.

    Har du funderat på att ha ett forum på din sida ?
    Där alla nöjda kunder kan utbyta erfarenheter.
    Hälsningar Benny i Nynäshamn


  •  Micke visar sin "snusfabrik"
    Vi fick en film från Micke i Ersmark. Han visar
    oss sin snusfabrik. Inga dåliga grejor. Han får
    dessutom fram ett förbaskat gott snus!
    Spela filmen!


  • Riskokare!
    Stack till Jula och inhandlade en riskokare som
    ni tipsade om. Det blev helt kanon! Körde
    ungefär 4 dar. Den kan starkt rekommenderas!
    Mvh Micke i Nykvarn


  • Ett hett tips till alla som vill få fram ett mycket gott
    snus. Till en 1 kg:s sats:
    Ta bort en tredjedel ur Bergamotten och tillsätt den
    förlorade delen med Whiskey
    (macleods islay blir bäst).
    Nu kan man snacka om att det k......ar i munnen...
    MVH Andreas


  • Bot mot mögligt snus
    Tänkte ge ett bra tips.
    Eftersom jag är jägare och röker en del kött och när
    man gör saltlake för köttet så har man bla
    askorbinsyra i för att förhindra mögelbildning.
    Efter ett par misslyckade satser snus, så testade
    jag att blanda i en tesked askorbinsyra i saltlagen,
    efter det har det aldrig gått snett inte ens när jag
    glömde snusmassan i den avstängda ugnen
    ett par dar.
    Mvh Pälle


  • Hej!
    Ville komma med lite tips om hur jag går till väga.
    Har hållit på med detta i 5-6 år och tycker att detta
    snus blir bäst.
  • En påse snussats grov
  • 7.5 dl vatten som värms (ej kokas!) med
    medföljande salt.
  • Låt svalna till armbågsvarmt  (37 grader!?)
  • Blandar allt i en gammal assistent så att massan
    blir rejält blandat.
  • stoppar allt i en plastburk som klarar temperaturen
    65-90 grader.
  • Stoppar allt i ett ombyggt matburkskåp (sådana
    som finns på industri eller byggbodar) har bara
    ändrat termostaten under plåtarna)!
  • Trycker ner en termometer typ digital med sticka
    så man förvissar sig om att tempen inte blir för
    hög (ca 70-75 grader)
  • Efter 4 dygn är den bakad klar, ner i assistenten
    igen (låt den svalna till rumstemperatur)
  • 2 påsar pottaska blandas ut i lite ljummet vatten
    häll i och låt det blandas riktigt väl
    (minst 3-4 minuter).
  • Jag använder 2 st småflaskor bergamott och en
    flaska armé till min blandning.
  • Ibland så har jag även tillsatt en halv citron
    (jag vill ha mycket smak!).
  • häll tillbaka i plastlådan och förvara den i kylen i
    minst 1 vecka innan ni snusar
  • NJUT!!

 Sonny i Kåge

 

Lasse i Hjo delar med sig av lite bilder på en av de
mest avancerade snusugnar jag sett!

 

  • Hej Tilbudet!
    Håller nu på att med förtjusning snusa upp mina
    första försök och är snart redo att öppna fabriken
    igen. Att använda en Bain-Marie ( vattenbad )
    fungerade ypperligt, den håller en jämn
    temperatur som jag själv väljer ( steglöst mellan
    30-90 grader ) och gick utmärkt att placera inom
    mina domäner och utanför frugans känsliga näsa!
    Dessuom är det lätt att under tillverkningen röra
    runt snusmassan och kontrollera processen, jag
    lät det mörkna i 3 dygn ( 75 grader ) och därefter
    i med sodan samt kryddning med smaker jag
    tycker om ( bla. 17-årig Armagnac och Dalbränd
    trätjära! ) och därefter åter 12 timmar i badet
    ( 80 grader...ville ju även destillera bort alkoholen).
    Snuset var snusbart direkt, dock med en tämligen
    "rå" smak...efter 1,5 vecka i kylen är det så gott
    att jag nog aldrig kommer att äta köpesnus igen!
    Jag redo att snart göra ett nytt försök med
    beställning, även pottaska och glycerol/
    polypropylenglykol behövs.
    Gummi arabicum har jag köpt på mig en kilosäck,
    så det torde räcka ett tag. Benzoat? Har snuset
    i kylen och fyller dosan dagligen med ren sked...
    har du någon ide om hur lätt det kan tänkas
    påverkas av mikroorganimerna?
    Nikotinhaltig miljö verkar ju teoretiskt vara en
    tämligen risig grogrund.
    m.v.h.
    Anders, Gamleby

    Tilbudet svarar:
    Hej Anders. Benzoat är en extra försiktighetsåtgärd.
    Behövs nog mest för dem som kör på lägre
    temperaturer typ runt 50-60 grader


  • Hej!
    Vill gärna dela med mig om hur jag får fram ett
    perfekt snus. Tycker inte Cut'n Rolls recept är
    det bästa. Detta receptet har jag nu följt de
    senaste gångerna med bra resultat!
    Receptet är avsett för 0,5 kg torrt tobakspulver.
    Lös upp påsen med salt i 0,5 L varmt vatten.
    Häll över tobaksmjölet i en bunke och blanda
    lösningen väl med en elvisp eller liknande.
    Tänk på att ditt kärl måste klara av värme, upp
    till minst 100 grader. Rostfritt eller glas är bäst.
    Jämna till och pressa ihop hårt med en
    stekspade eller liknande.
    Sätt in bunken (med tätslutande lock) i ugnen 90
    grader (funkar mellan 85 grader till max 100 grader)
    i 24 timmar, kontrollera värmen i snusmassan med
    en termometer.

    Efter 24 timmar, ta ut bunken från ugnen och sätt
    den på svalning ungefär 15 min. Lös upp påsen
    med natriumkarbonat i 2,5 dl varmt vatten. Häll det
    över tobaken i bunken och blanda mycket noggrant
    med elvispen. Jämna åter till och pressa ihop
    blandningen hårt med en matsked eller liknande.
    Sätt tillbaka bunken i ugnen
    och kontrollera värmen. Efter ytterligare 12 timmar
    (totalt 36 timmar) i ugnen är snuset fermenterat och
    bunken tas ut ur ugnen för att svalna. Snuset är nu
    klart, häll över den sista påsen med Propylenglycol/
    Glycerol eller enbart Propylenglykol och vispa väl.
    Nu är det även dags att tillsätta aromerna om du
    skall ha det. Du kan behöva reglera fuktigheten
    också beroende på vilken typ av kärl du använt.
    Då gör det det nu. Antingen tillsätta mer vatten
    (lättsaltat) eller sprida ut det på papper för att
    eftertorka. Pressas sedan åter igen snusmassan
    hårt. Låt snuset eftermogna i kylen 4-6 dagar.
    Med detta recepet får jag en kramvänlighet som
    är kanon, helt utan några jädra specialmedel.
    Blir i konsistensen precis som köpesnus!
    Lycka till!
    Jens, Bräcke


  • Hej!
    När jag gör mitt eget snus så stoppar jag
    "byttorna" i en stekpåse först.
    När det ska blandas i saker gör jag det utomhus,
    finns ingen lukt alls i huset !!
    // Tompan


  • Nu är det jul igen!
    Jag gjorde ett julsnus som blev himla trevligt.
    Kanske inget jag skulle kunna ha under
    hela året men efter julmaten blev det perfekt.
    Jag blandar alltid Cut'n Rolls grova och fina.
    Det tycker jag blir bäst. Hälften av var.
    Enligt receptet men med ca 80 grader.
    Kryddade med Glögg, cognac, salmiak och
    rökarom. Det blir mumma det!
    // Limpan i Falkenbeg


  • Smart grej när det gäller riskokare.
    När jag satte min första sats i den
    nyinförskaffade riskokaren. Jag har förstått att
    det är många som använder dess. Då hade
    jag svårt att få upp temperaturen. Den låg
    bara runt 60 grader. Jag satte helt enkelt ner
    den i en kylväska och nu ligger den
    konstant på 80 grader. Blev hur bra som hellst.
    //Kenneth i Gustafs


  • Hej, har provat mig fram i snart tre år. 
    Tycker att jag har kommit fram till det bästa
    sättet nu. Jag blandar i 1/3 del grovsalt 2/3
    delar vanligt salt. Grovsaltet gör snuset
    kramvänligare behöver inte tillsätta något
    glycerol.9 dl. vatten som jag kokar med saltet.
    Sätter ugnen på 100 grader låter
    massan fermenteras i ett dygn, sen blandar
    jag i karbonatet direkt i snusmassan ställer
    in det i ugnen ytterligare 6 timmar. Lyckas varje
    gång få ett perfekt snus. Temperaturen
    pendlar mellan 90-110 grader.
    Obs jag löser inte upp karbonatet i vatten,
    det smälter in i snuset i den höga värmen.
    MVH Sten i Korpilombolo


  • Hej Tilbudet!
    Kan inte låta bli att tacka för den underbart
    goda portionssnusen du har. Flera av mina
    vänner handlar hos dig sen de smakat på
    min =) Mycket billigare än de billigaste
    "riktiga" snussorterna och oerhört mycket
    godare, i klass med de absolut bästa typ
    rapp som vi får skriva när vi inte får
    skriva det riktig namnet ;) 
    Mvh Fredrik, Trollhättan


  • Snusfri sen fyra veckor tillbaka.
    Vart ju dålig i hals harklingar slem och snor,
    dålig i magen åt losec för fortsätta snusa..
    Jävla e:500 å E:1520 å E:422. Märker av
    skiten från nikofritt snus också. Nu köper jag
    påsar och fyller dom med Anis,Fänkol och
    lakrisrot.
    Michael, Bromma


  • Hej -- Jag har provat hockey-pulver å ha
    i snuset, gillar lakrits.
    Va jag har erfarit av köpearomer dom kan ge
    frät- sveda under läppen.,,.man tror att de
    e snuset som e starkt. Ta lite köpearom o
    stryk under läppen o prova ,,.
    Jag bakar mitt snus 90 grad tre(3) dygn detta
    eliminerar den bäsk/fräka bismaken, bakade
    förut ett dygn 24+12 timar.
    Experimental SONNY Munkedal

 

  • Glycerol/Propylenglykol
    Hej för ökad krambarhet hoppa över
    Propylenglykolen och ta en halvtimme i
    hushållsasistenten "degblandaren"
    Det gör underverk.
    Nilsson


  • Ös i lite extra salt när du blötlägger
    portionssnuset!

    Hej på er!
    Måste dela med mig lite information från
    mina egna tester Portionssnuset blir ju
    allt mer populärt och jag har väl fastnat
    ganska rejält själv för det. Jag kan inte nog
    flagga för att lite extra salt i vattnet gör
    enorm skillnad. Förvisso min egen tycke
    och smak, men jag hoppade över det en
    gång och det blev knappt snusbart.
    1 tesked till en 100 gram gör mycket stor
    skillnad. Det blir lite mer bett i snuset!
    Michael
    Tilbudet


  • Hej!
    Jag såg ert tips om riskokare och inhandlade
    en samt en snussats från er.
    Jag köpte riskokaren på Rusta för 199 SEK,
    den är på 800W. Istället för att tejpa igen hålet
    i locket så borrade jag bort metallringen och
    därmed var hålet tillräckligt stort för att få ner
    en digitaltermometer rätt ner i snusmassan.
    Blandade satsen i bunken, satte på riskokaren
    som snart gick över till värme läget vid ca
    70-75 grader. Efter några timmar sjönk
    temperaturen till 58 grader. Då klädde jag in
    riskokaren med aluminiumfolie. Nu tuffare den
    på med en konstant temperatur på 72-73 grader.
    Mao en perfekt snusmaskin för en billig penning!
    Nu väntar jag på att dagarna skall gå så det
    blir klart! 
    /Christer i Varberg


  • Hej!
    E:504 borde ersätta E:500 i snuset.
    Alltså Dolomitkalk som man kan köpa på Life.
    Blanda i havssalt och fermentera och du har
    hälsosnus.
    Mvh Michael Zetterlund


  • Prillan Portionspåsar
    Hej Nu har jag kommit på hur man värmer
    ihop även dessa påsar: Lite högre kraft vid
    hopklämningen av locktången och hålla ett
    ögonblick längre än vad som behövdes med
    den tidigare modellen av påsar. För mig
    fungerade detta mycket bra och det är i stort
    sett inga fogar som öppnar sig i efterhand.
    Vänliga hälsningar från mycket nöjd kund.
    Ragnar i Uddevalla


  • Hej!
    Jag svettar nu tobaken på min pellets-panna
    under minst sju dagar på en temperatur av
    högst 55 grader. Ju längre jag svettar
    tobaken, desto smakrikare blir det.
    Mvh Ove


  • Cut'n Roll Råtobaksspill
    Vi har fått synpunkter att det finns burkar
    som levereras till de nya 1 kg Råtobaksspillet,
    som inte är 100% täta i locket. Vill du vara säker
    på att inte får för hög avdunstning och ett
    för torrt snus, så stoppa burken i en stekpåse
    och tillslut.
    Tilbudet

 

  • Hej snusvänner!
    Efter att under några år tillverkat ungefär 50
    kilo snus har jag gjort följande förändringar i
    tillverkningsprocessen.
    Grundtanken är att bakterierna ska göra
    grovjobbet att sönderdela (fermentera )
    råtobaken innan konserverande kemikalier
    tillsätts.
    1.Jag kokar INTE vattnet.
    2 Jag tillsätter ca 50 gram av det gamla
    snuset för att bakteriekulturen enligt
    "surdegsprincipen" ska följa med i den
    nya snussatsen.
    3.Temperaturen i den egenhändigt
    tillverkade ugnen (isolerad papplåda med
    60 watts glödlampa) får INTE understiga 60
    grader vilket innebär att mögelsvampar dör.
    Mögel är den stora faran vid tillverkning av
    eget snus. Skulle snuset få mögel i alla fall
    kan man ta bort det och höja temperaturen
    en aning och fortsätta tillverkningen.
    4 Mörk råtobak ger starkare snus än ljus tobak.
    5.Snusmassan är färdigfermenterad när
    massan är svart eller mörkbrun. ( Avbryter
    man processen innan får man ett surt snus)
    6.Jag använder HÄLFTEN så mycket Soda
    som i Tilbudets grundrecept. (Ger mindre
    frätskador på tänder och tandkött och den
    minskade mängden Soda
    kompenseras med längre tid i ugnen.) 

    Arbetsgång:
    A.Blandar varm vatten från kranen och
    snusmassa ( inget konserverande salt ) och
    låter detta fermenteras i ugnen tills färgen
    är svart.
    (Jag fermenterar ca 2 veckor,med en
    temperatur på 68 grader,vilket innebär att
    snusmassan är fullständigt kemiskt sönderdelad)
  1. B. Efter att snusmassan är fermenterad till
    svart färg tillsätter jag Sodan ( blandad i några
    deciliter vatten )för att den drar ut nikotinet ur
    tobaken och låter snusmassan därefter stå
    i ugnen i ca 1 vecka.Och därefter är snuset
    färdigbehandlat i ugnen.
  2. C. Därefter blandar jag i det konserverande
    saltet,utblandad i några deciliter vatten, och
    rör om med elvispen. Saltet före Glycerinet
    eftersom saltet dras in i snuset INNAN det
    smetiga Glycerinet lägger på utsidan av
    snuskornen.
  3. D. Tillsätter Glycerinet (Glycerin används för
    att konservera växter och är bakteriedödande)
  4. E. Tillsätter smakämnen,i mitt fall Bergamot.
  5. F. Låter snuset mogna i minst 1 vecka i kylskåp.

    Därefter är min sats på 7 kilo snus färdig och
    jag har lurat staten på 6000:- i utebliven
    Tobaksskatt :-) Jag förvarar ca 6 kilo i frysen och
    har ett kilo i kylskåpet för påfyllnad av mina
    snusdosor och tar fram ett nytt kilo från frysen
    när det behövs. 7 kilo räcker ungefär 1 år.
    Viktigt är att krama ur luften ur plastpåsarna. 
    Tidsåtgång för 7 kilo snus är ca 1 timmes
    pysslande. Har testat diverse produkter,bland
    annat majsmjöl, för att förbättra bakbarheten
    men anser att Glycerin,som finns att köpa extra
    på apoteket,är bäst. Har provat andra leverantörer
    men anser att Tilbudets produkter är bäst och har
    aldrig haft problem med mögel med min ändrade
    tillverkningsprocess.
    Hälsningar
    Gott och billigt snus"

 

  • Hej!

    Ett litet råd.

    Har gjort många Cut'n Rolls snussatser.
    Brukar baka en grov och en fin samtidigt
    med någon deciliter mindre vatten än recept.

    Efter fermentering sparar jag dom i 250g påsar.
    Fryser dom. Vid användning tar jag en grov och
    en fin påse. Kokar ca 1dl vatten med lite
    Maizenamjöl/Arrowrot tills den är mycket tjock,
    obs inte klumpig. Låter det kallna.
    Blandar i det med visp och lägger det i dosor.
    Får en snus som jag tycker om, lätt att krama
    och sitter bra under läppen.

    Sedan kan man lägga i arom efter behov.

    Det blir jättebra, bättre än det köpta.
    Håkan

 

 

  • Att göra eget Karbonat!
    Med anledning av att ni inte kan sälja vissa t
    illbehör till era snussatser kanske jag kan bidra
    med ett tips ifall ni inte redan vet det.
    Jag provade att använda bikarbonat i stället
    för natriumkarbonat i mitt sista kok och det ser
    ut att fungera.Så här förberedde jag bikarbonaten.
    Värmde upp ugnen till 200 grader, ställde in
    bikarbonaten i ugnen och lät den stå där i 200
    grader i 40 minuter. När jag tog ut den då hade
    bikarbonaten blivit soda med ungefär samma
    styrka som er natriumkarbonat, det här är något
    jag kan rekommendera att ni själva provar.
    Åke i Sundsvall

 

  • Få lite mer krut i snuset
    Hej!
    Jag såg att du har salt i portionsnuset så
    det ska jag göra på en gång så fort jag fått
    leveransen från dig! Men jag har en annan
    lösning för att få lite sting i snuset.
    Jag tar de tre vanliga aromerna men bara
    hälften av varje flaska sen kommer det jag
    går igång på och som är ett måste i mitt snus:
    tabasco sås som finns i små långsmala
    flaskor, sen jävlar anama snackar vi
    muskidunder snus som inte har skådats i
    hackbacken. Men börja försiktigt för man
    kan alltid droppa och skaka burken senare,
    det blir nästan bättre om man gör det efter
    allt är färdigt! Och nej man får inga bestående
    men under läppen!
    Efter lite lagring i kylen av tabascon så går
    smaken bort och kvar är bara stinget.
    Smaklig Snus
    Claes Andersson

 

  • Att det ska ta sån tid o komma på
    bra idéer

    Jag tyckte mitt snus blev lite torrt sist
    jag gjorde några kilon. Kom på den
    brilljanta idén att använda Gelatin.
    Jag lade 3 ark i blöt och löste sedan upp
    dem med 2dl kokande vatten.
    Vispade i 1kg färdigt snus och sen in i
    kylen. Det blev väldig kramvänlig. Som
    köpesnus ungefär :-)
    Provat med lite olika mjöl, gummiarabicum
    och Obscena mängder glycerol. Men det
    här blev så nära perfekt konstistens man
    kan komma :-) Lite mindre mängd 
    vatten under fermenteringen kanske är
    att föredra!
    Mvh Flingan

 

  • Ölsnus!
    Hej
    Har använt era satser i ca10 år, från ugn,
    frigolitlåda till riskokare som jag tycker är
    toppen, har lagt en gummimatta samma
    storlek som locket för att behålla fukt och
    värme. Nu har  jag fått en ide om att istället
    för vatten använda  Murphy's Irish Stout ,
    koka bort kolsyra och alkohol och sedan
    blanda snuset som vanligt, Lite orolig om
    mögel men den är färdig nästa helg så jag
    återkommer om resultatet

    Nu är snuset klart.
    Betydligare bättre lukt av riskokaren inte så
    stark och nästan behaglig, jag använder
    Himalyasalt (har gjort i flera år) istället, för
    bättre smak. Konsistensen känns bättre,
    lite mera kramvänlig, smaken är ju
    annulunda och väldigt behaglig, kommer
    att fortsätta med detta.
    Nu har jag ju bara tagit en prilla direkt från
    kokaren, står nu i kylen en vecka innan jag
    ska börja använda det. Jag har aldrig
    smaksatt mitt snus innan men det här
    känns ju som en höjdare.

    Hej igen!
    Nu har jag provat ölsnuset, helt ny smak och
    trevligare, dels lukten från riskokaren,
    kramvänligare och smak.Efter 10 år kommer
    jag att fortsätta med att använda öl istället
    för vatten, bara salt och carbonat. Är ju ganska
    logiskt, förmodar att de flesta som snusar gillar
    öl, vattenkvalitet kan ju vara ganska stor skillnad
    på klor kalk osv. Öltillverkare har säkert stenkoll
    på deras vatten, Att jag valde Murphys var ju
    att jag ville ha så mycket smak som möjligt och
    de finns på ICA 3,5. Porter fungerar säker också,
    Guinness, finns många får väl prova lite olika
    efterhand. Amerikansk öl är ju inget jag
    kommer prova.
    MVH Peter


  • Rör om ordentligt i snusmassan!
    Hej jag har gjort snus i 8 - 10 år nu och först
    köpte jag min tobak här av er men nu har jag
    gått över till Norrlands prillan helt klart den
    bästa färdiga snusen som finns enligt mig.
    Jag skall köpa den där citrustobaken av er
    och byta ut 250 gram i snussatsen ( 1kg )
    så får vi se hur den blir bara jag kan mala
    ner den till fin tobaksmjöl har ingen kvarn så
    jag tänkte testa att köra den med mixerstav
    och köra om och om igen tills tobaken
    är så fin so. Jag vill ha den eller om ni har
    nått tips hur jag skall få den där
    citrustobaken 250 gram att bli pulveriserad
    som finsnus är??? Skicka gärna tips hur
    jag kan göra. Jag säljer även snus så jag
    tillverkar en hel del snus i mitt kök och
    använder ugnen. Men skall gå tillbaka till
    mina kylboxar som jag byggt om för
    snustillverkning.
    Ska prova med halogenlampa 60 w så får
    jag se vilken värme den ger.

    Men nu till det bästa jag har alltid kört med
    elvisp o dem vanliga visparna som hör
    till och en stor 10 liters plasthink slår ut
    tobaken i hinken och vispar sen i ca 15 - 20
    minuter med elvisp MEN Nu har jag gått över
    till att använda Borrmaskin som jag kan
    ställa varvtalet på och en färg och cement
    omrörare som jag sätter fast i chuken 
    jag har köpt 2 olika på Jula 

    1:
    https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/farg-och-fog/malarverktyg/
    fargblandarverktyg/fargblandarstav-129510/

    2:
    Och den jag använder mest o är helt suverän
    är denna omrörare 
    https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/farg-och-fog/malarverktyg/
    fargblandarverktyg/fargblandarstav-129046/
     

    Med denna vispar jag på ganska låg hastighet
    i max 5 minuter sen är det klart.
    Det går tok fort och blir kanonbra. Köp en
    sån o du kommer aldrig byta tillbaka
    till elvispen igen. Hoppas detta är ett bra
    tips till alla finsmakare runtom i landet.
    Snusa lugnt o ta hand om er. MVH TONKA

    Hej Tony!
    Tack för bra tips!
    Ja själva omrörningsprocessen är en nyckel
    till framgång. Helt klart!
    När det gäller Virginia Lemon så syftar ordet
    “Lemon” på färgen på tobaken. Den har ingen
    citrussmak. Den är riktigt ljusgul och ganska
    mild i smaken.

    Malning är inte helt enkelt. Där finns en hel del
    mindre foderkvarnar som funkar riktigt bra
    på t.ex. E-bay.

    De leverantörer jag har använder någon form av
    stenkvarn. Lite som när man maler mjöl.
    Så en bra mixer, tålamod och sikta om och om
    igen är nog det du lättast har att tillgå.
    Michael
    Tilbudet