Boken SNUS. Historia, märken och tillverkning
Boken SNUS. Historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
199.00 kr
Lagerstatus: Inte i lager, men på väg.
ARTIKEL INFO
Boken SNUS. Historia, märken, tillverkning
& konsten att snusa
Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917
har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar
7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.
Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom
hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare
och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter
arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande
snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.
En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en
spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika
och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att
välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och
kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker.
Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta
avrundningen på middagsupplevelsen. Snuset är kort sagt på väg att
bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart
inslag i livsnjutarens liv.
Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens
moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer
som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter,
motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer
snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och
förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och
poängsatta snuser.
Författare: Mats Jonson
Utgivningsår: 2017